Enschede wordt Zo Groen

Een groene straat. Wie wordt er niet gelukkig van?

Niet iedereen in Enschede heeft een voortuin. Sommige huizen liggen direct aan de stoep, waardoor er weinig groen in de straat is. Heb jij geen voortuin en kan jouw straat wel wat kleur gebruiken?

Doe dan mee aan Zo Groen en fleur zo je woning én de straat op!

De campagne Zo Groen helpt jou graag bij de aanleg van je eigen geveltuin. De geveltuin is een makkelijke stap naar een groenere en plezierige straat. Daarom willen we dit jaar in Enschede 1000 meter geveltuinen aanleggen.

Wat is een geveltuin?

Een geveltuin is een smalle strook met planten en bloemen vlak langs de gevel, muur of schutting van jouw woning. Geveltuinen zorgen voor een beetje natuur in de buurt. Insecten en vogels vinden er voedsel en beschutting. Geveltuinen vangen regenwater op, wat goed helpt tegen droogte. Ze zorgen voor verkoeling op hete zomerdagen. En geveltuinen maken de straat mooier.

Een standaard geveltuin is ongeveer 1,5 stoeptegel diep en 4 stoeptegels breed.

vrouw leunt tegen haar woning waar een geveltuintje is aangelegd

De Zo Groene menukaart

De campagne Zo Groen helpt jou graag bij het groener maken van jouw straat. In onderstaande menukaart vind je de mogelijkheden om jouw straat Zo Groen te maken. Bijvoorbeeld door een eigen geveltuintje aan te leggen of er eentje te winnen!

Waar is het al Zo Groen?

Help mee Enschede groen te kleuren

Tuin inspiratie

Door tuinen te vergroenen worden ze mooier, levendiger én klimaatbestendig. Welke tuin past bij jou? Neem snel een kijkje!

Meer tuinen