Winactie Natuur voor Elkaar #waterbazenoverijssel

8 aug 2023

Natuur voor Elkaar is op zoek naar Overijsselse #waterbazen. In Zuid Europa is het erg heet en ook wij kennen steeds langere periodes van droogte. Zelfs na zo'n natte zomer is de verwachting dat dit steeds vaker voor gaat komen. Daarom is Natuur voor Elkaar heel nieuwsgierig naar creatieve oplossingen over tuin bewatering.

Deel jouw creatieve en inspirerende wateroplossing

Deel vóór 11 september 2023 jouw creatieve en inspirerende wateroplossing met #waterbazenoverijssel op LinkedIn, Instagram of Facebook of mail naar natuurvoorelkaar@overijssel.nl. Wadi’s, regentonnen, waterlopen, infiltratiekratten, vijvers, bedenk het maar. Vertel jouw verhaal erbij hoe en waarom je deze wateroplossing maakte en wat het leukste is dat u ervoor terug krijgt, waar word je blij van en wat was minder succesvol? Natuur voor Elkaar verloot onder de vier schrijvers van het beste verhaal met foto’s twee pocketherbariums en twee keer het boek: Zakboek voor de sponstuin.

 

Waarom regenwater opvangen?

Regenwater opvangen heeft als groot voordeel dat je minder drinkwater gebruikt. Maar wist je dat regenwater ook beter voor planten is dan leidingwater? Sommige planten verdragen zelfs geen leidingwater en doen het alleen goed op regenwater. Afkoppelen van regenwater van het riool en het vervolgens laten verspreiden over de tuin is beter voor het bodemleven en gaat verdroging van je tuin tegen.

 

Subsidie afkoppelen regenwater, aanschaf regenton en tegel eruit en plantje erin

Voor het afkoppelen van je regenpijp, het aanschaffen van een regenton of het vervangen van tegels voor beplanting kun je subsidie krijgen. Kijk voor meer informatie hierover op de webpagina GroenBlauw Enschede Subsidie op enschede.nl.