Vraag advies aan GroenBlauw-coaches

29 jan 2024

GroenBlauw-coaches Eef Kuiper en Tamar Meijer geven raad over een mooie, groene tuin. Een tuin die kan tegen een flinke plens regen, warme zon en droge maanden. Een tuin waar water de ruimte krijgt en waar verschillende soorten planten en dieren zich thuis voelen. Een tuin die de omgeving lekker koel maakt. Dat kan een geveltuintje van 1 vierkante meter zijn. Of een deel van de voor- of achtertuin. Welke tuin je ook hebt, Tamar en Eef staan voor je klaar.

Eef weet alles over slim omgaan met regenwater. “Waarom laten we kostbaar regenwater weglopen naar het riool? Water opvangen in je voortuin of achtertuin geeft veel meer voordelen. Als je water opvangt in een regenton kun je daarmee je tuin sproeien. Als je regenwater naar een verlaging in het groen leidt, kan het daar in de grond zakken. Zo blijft je tuin veel langer groen als het droog is. En het maakt de omgeving koeler. Bovendien komt al dat regenwater dan niet in het riool terecht. Dat maakt de kans kleiner dat het riool overstroomt als het heel hard regent.”

Een tuin met planten en bomen en weinig tegels kan goed water vasthouden. Wil je wel wat tegels inruilen voor planten maar weet je niet goed hoe te beginnen? Groencoach Tamar weet raad.

Als je contact wil met Eef of Tamar, mail dan naar enschede@groenblauwenschede.nl.