Twee locaties Tiny Forest Enschede bekend

18 sep 2019

Er zijn twee locaties voor Tiny Forests in Enschede geselecteerd: het schoolplein van basisschool La-Res en het plein voor BEIEN aan de Meeuwenstraat.
Op beide locaties wordt dit najaar een minibos aangeplant. Dat maakte wethouder van Houdt vandaag bekend. Wethouder van Houdt: In heel Enschede werken we samen hard aan een groene buurt. Groene schoolpleinen, mini- tuintjes, plantsoenen en wijkontmoetingstuinen zijn daar al enkele voorbeelden van. Met de Tiny Forests zetten we weer een stap op de goede (groene)weg. Zo investeren we niet alleen in de toekomst van onze jeugd maar dragen we ook nog eens bij aan een gezond klimaat en een mooie leefomgeving voor iedereen.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Doe mee

De komende twee jaar wil initiatiefnemer IVN Natuureducatie 100 Tiny Forests realiseren in Nederland. Gemeente Enschede is partnergemeente en maakt twee minibossen mede mogelijk. Dit najaar worden de minibossen bij basisschool La-Res en BEIEN aangelegd. Iedereen die in de buurt woont van deze locaties en wil helpen met het planten van een minibos kan zich aanmelden bij Sylvia Neutel via s.neutel@ivn.nl en we houden je op de hoogte over de voortgang.

Over IVN Overijssel

Met IVN Overijssel ervaren kinderen en hun (groot)ouders hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN Overijssel droomt van groen op elke school en in elke buurt, zodat elk kind in het groen kan spelen, leren en opgroeien. Zij zijn immers de natuurbeschermers van de toekomst. Tiny Forests dragen daar aan bij.