Inspiratietuinen op locatie voormalig SLO-gebouw

15 apr 2024

Op het voormalig SLO-terrein, schuin tegenover het Koningsplein, vind je 3 groene voorbeeldtuinen. Met de voorbeeldtuinen van elk 5 bij 5 meter kun je inspiratie opdoen om ook in je eigen tuin aan de slag te gaan! Versterk de biodiversiteit in je tuin, verander je tuin in een eetbare tuin of maak je tuin klaar voor de toekomst! Want ook een kleine tuin is geschikt om groen én praktisch in te richten.

Vergroenen van tuinen en daken

“Als gemeente Enschede willen we onze mooie stad steeds groener inrichten” vertelt projectleider Nicolette Hoogeveen. “De tuinen en daken van alle Enschedeërs samen vormen meer dan 60% van het oppervlakte in de stad. Als we onze tuinen en daken groener maken zorgen we ervoor dat onze stad ook in de toekomst gezond en leefbaar blijft.”

Klein oppervlak, veel mogelijkheden

De 3 voorbeeldtuinen zijn ontworpen en aangelegd door studenten van het Zone College. Elke tuin heeft een ander thema. Zo is er voor ieder wat wils. Loop rond in een ‘eetbare tuin’ vol kruiden en fruitbomen, ontdek de klimaatadaptieve tuin die klaar is voor zware buien en hete zomers en duik in de tuin vol bomen en planten waar volop dieren leven!

Het hele jaar groen

De studenten van het Zone College hebben in hun ontwerp ook rekening gehouden met planten- en bomensoorten die in de herfst en winter groen blijven. Zo kun je in elk seizoen genieten van de voorbeeldtuinen. Daarnaast zijn er ook soorten die weinig onderhoud nodig hebben, die goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen én vlinders en vogels aantrekken.

Aan de slag: download de beplantingslijst en vergroen je tuin!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

We helpen je graag! Stuur een mailtje naar enschede@groenblauwenschede.nl.