Gratis planten voor stoeptuinen

24 jun 2022

Groene Loper Enschede geeft gratis honderd plantenpakketten aan buren die hun voortuinen of straat willen opvrolijken tijdens de Groene Burendag in september. Wil jouw straat fleurige boomperken? Of pakken jij en je buren jullie versteende voortuinen aan? Meld je dan aan bij Groene Loper Enschede. Die helpt je met het aanvragen van geld en het kopen van planten.

Als je een kale stoep of een leeg boomperk in je buurt hebt, kun je die omtoveren in een kleurig bloemenfestijn. Zulke plekken met planten zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, verkoelen op warme dagen en bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren. En niet onbelangrijk: de tuintjes vrolijken de hele buurt op!

Extra geld voor een groene buurt

Als jij je plan uitvoert op Burendag 2022, dan helpt de Groene Loper je bij het aanvragen van geld (tot 350 euro) bij het Oranje Fonds. Met dit geld kun je bijvoorbeeld een buurtmoestuin maken of fruitbomen, een insecten- of wormenhotel of hangplanten kopen. Of maak een bankje om te genieten van al dat groen. Ook kun je via de Groene Loper Enschede biologische bloembollen kopen met een flinke korting.

Op de website van Groene Loper Enschede lees je meer informatie en kun je je aanmelden.