Gezocht: 2 locaties voor minibos!

26 jun 2019

In Enschede wordt gewerkt aan een groene oase bij jou om de hoek. Een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en een egel schuilt. Waar je kan bijkletsen met de buren, je verjaardag viert of bramen plukt om muffins te bakken. Zie je het voor je? Gemeente Enschede en IVN Natuureducatie slaan de handen ineen om de komende twee jaar twee Tiny Forests te realiseren.

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, snelgroeiend, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het bos brengt de natuur in de stad dichtbij en geeft jong en oud de kans om de wildernis in eigen wijk te ontdekken. Kinderen leren in een buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar.

Word Tiny Forest initiatiefnemer

Wilt u een bijdrage leveren aan het ontwerp en de realisatie van een Tiny Forest? Dat kan! Met een team van buurtbewoners, verenigingen en scholen kunt u een idee schrijven, tekenen of knutselen. IVN geeft hierbij ondersteuning waar nodig. Uit alle inzendingen worden twee Tiny Forest locaties gekozen aan de hand van vooraf vastgestelde criteria. Kijk voor meer info, de criteria en hoe u uw idee kunt aanmelden op www.ivn.nl/tiny-forest-nl/word-initiatiefnemer. Stuur uw idee voor 4 augustus 2019 in!

Inloopavond

Bent u geïnteresseerd in het indienen van een idee voor een Tiny Forest in Enschede of wilt u meer informatie over Tiny Forests? Kom dan naar de inloopavond op woensdagavond 26 juni van 16.30 – 18.00 uur in het Stadhuis, Langestraat 24 in Enschede.