Investeren in natuur met natuurkansenkaart

3 feb 2023

Enschede is een groene gemeente. Het landschap rondom Enschede is afwisselend en rijk aan natuur. Die natuur is weer van grote waarde voor een goed leefklimaat voor planten en dieren. Maar de natuur is ook kwetsbaar. Als gemeente zijn we ons daar bewust van en daarom hebben we het behoud en de versterking van de natuur een plek in ons beleid gegeven met de natuurkansenkaart.

De natuur behouden en versterken kunnen we niet alleen, maar alleen samen met onze inwoners en het bedrijfsleven. Samen zorgen we ervoor dat de natuur van Enschede nog mooier wordt.

Van dassen, ijsvogels en kleine ijsvogelvlinders tot aan hagedissen, wilde bijen en boomkikkers. Ze leven allemaal in en om Enschede. Op onze nieuwe natuurkansenkaart is vanaf nu zichtbaar welke bijzondere dieren er waar in onze gemeente leven. Dat deze bijzondere dieren nu in en om Enschede leven betekent nog niet dat dit zo blijft. Daarom kijken we ook naar kansen om de leefomgeving van deze dieren te verbeteren.

Woon je in het buitengebied van Enschede? Investeer dan in de natuur om je heen.

De Natuurkansenkaart biedt een helpende hand om gericht te investeren in de natuur om je heen. Jouw investering loont zich vooral als er is gekozen voor de juiste maatregel op de juiste plek. Je kunt de kaart gebruiken als je uit eigen beweging wilt investeren in de natuur en het landschap. Help een handje mee door verschillende plantensoorten te planten en vooral streekeigen en inheemse bomen en struiken te gebruiken. Wat je precies kunt doen staat achter de link per dierensoort beschreven.