Enschede gaat weer tegelwippen

19 mrt 2024

Vanaf donderdag 21 maart worden er weer volop tegels gewipt in Enschede. Het NK Tegelwippen is begonnen! In deze ludieke competitie is het de bedoeling om zoveel mogelijk tegels te vervangen door bloemen, planten en bomen. Wederom neemt Enschede het op tegen meer dan honderd andere Nederlandse gemeenten. Ook strijden we binnen een Twentse poule. Doe ook mee en bezorg Enschede de Gouden Tegel!

Kijk eens rondom je huis waar een tegel kan plaatsmaken voor natuur. Een groen stukje houdt water vast, maakt je tuin koeler op warme dagen en biedt dieren zoals bijen en vlinders een schuilplaats en voedsel. Bovendien maken planten en bloemen je tuin kleurig en fleurig.

Wip mee

Tussen 21 maart en 31 oktober kan iedereen in Enschede zijn gewipte tegels aanmelden via NK-tegelwippen. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Enschede.

Tegelservice en bijdrage in de kosten

Als je gaat tegelwippen kun je van de gemeente een bijdrage in de kosten krijgen. Ook voor de aanleg van een geveltuin is subsidie beschikbaar. Je kunt jouw gewipte tegels gratis laten ophalen door de Tegelservice. Als je tenminste meedoet aan het NK Tegelwippen.