Doe mee aan het Bloemenlint Enschede

19 feb 2020

De Groene Loper Enschede organiseert voor het vijfde jaar de Actie Bloemenlint.

Samen met actieve bewoners en partijen legt zij een bloemenlint aan door de hele stad om bijen en vlinders een handje te helpen en Enschede bloemrijker te maken.

Ben jij betrokken bij een maatschappelijke organisatie, zoals een moestuin, sportvereniging, school of buurthuis, en heeft jouw organisatie nog een zonnige plek voor een kleurrijk bloemenlint? Stuur dan een mail naar groeneloperenschede@gmail.com met je naam, locatie en hoeveel m2 je wilt inzaaien. Je mag ook bloemzaden voor je eigen tuin aanvragen. De Groene Loper Enschede zorgt voor bloemzaden en zaai instructies. Deelname is kosteloos!

Bloemenlint

Een bloemenlint is een lint van tuinen, boomspiegels en braakliggende terreinen met kleurrijke bloemen voor insecten. Deze zorgen voor extra voedsel voor bijen en vlinders. Bovendien, geven kleurrijke bloemen de stad ook een vrolijke uitstraling. Zie jij een geschikte locatie in het openbaar groen voor het bloemenlint? Laat het ons weten!

Bijen zijn belangrijke bestuivers van landbouwgewassen, bomen en bloemen. Dankzij bijen kunnen wij aardbeien en appels eten en dragen struiken bessen die door vogels worden gegeten. Maar bijen hebben het moeilijk door een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de stad zien we namelijk helaas steeds meer betegelde tuinen. Om bijen in Enschede een handje te helpen, leggen verschillende initiatiefnemers dit voorjaar weer een stukje bloemenlint aan door de stad. De gemeente Enschede ondersteunt deze actie via Enschede Bloeit Op!

Kijk voor meer informatie over bloemenlinten op www.enschede.nl/bloeitop