Bloemenlint Enschede weer een groot succes!

21 mei 2019

Ook dit voorjaar is de actie Bloemenlint weer succesvol verlopen. Meer dan 50 initiatieven hebben een gratis bloemenzaadmengsel aangevraagd en bijna 5.000m2 grond ingezaaid met een bijenvriendelijk bloemenmengsel. Dit is niet alleen goed voor bijen en vlinders, maar Enschede ziet er binnenkort ook een stuk vrolijker uit door de variëteit aan wilde bloemen.

Een groot deel van ons voedsel hebben we te danken aan bijen; zonder bijen geen aardbeien en appels. Wereldwijd gaat het aantal bijen sterk achteruit, ook in Enschede. Daarom zaaien we in de stad op veel plekken bloemenlinten in. Een bloemenlint is een lint van kleurrijke bloemen in tuinen, bermen en op braakliggende grond. ‘Bijen en vlinders hebben het moeilijk in de stad, door het tekort aan bloemen waar ze stuifmeel en nectar kunnen halen en door het gebruik van bestrijdingsmiddelen’, vertelt Angelien Hoppen namens de Groene Loper Enschede. ‘Met bloemenlinten verbeteren we de leefomstandigheden van insecten en wordt Enschede bloemrijker. Dankzij de gemeentelijke campagne ‘Enschede Bloeit op’, hebben we ook in grote aanvragen van biologisch bloemenzaad kunnen voorzien. Het leuke is dat zowel scholen, inwoners, maar ook de Dorpsraad Lonneker deelnemen aan het uitbreiden van het Bloemenlint. De Dorpsraad heeft er voor gezorgd dat meer dan 1000m2 in Lonneker van bloemen is voorzien!

Wilt u ook een handje helpen?

Veel mensen kiezen steeds vaker uit gemak voor een betegelde tuin. Maar met de verstening van tuinen wordt het vinden van voedsel  voor wilde bijen in Enschede steeds moeilijker. De Groene Loper Enschede stimuleert inwoners en bedrijven om hun directe woon- en werkomgeving te vergroenen en de biodiversiteit te verhogen. De aanleg van bloemenlinten is één van de activiteiten die daaruit is voortgekomen. Wilt uw straat vergroenen? Neem dan contact via groeneloperenschede@gmail.com

Bron: Gemeente Enschede