Adopteer een boomperk en win een plantenpakket

28 sep 2021

Zaterdag 9 oktober is het Nationale Boomspiegelfeest. Dan steken in heel Nederland mensen hun handen uit de mouwen om kale boomperken om te toveren tot bloeiende feestjes voor de beestjes. Met deze gloednieuwe jaarlijks terugkerende dag wordt gewerkt naar een doel: alle 1 miljoen boomperken in de stad vòòr 2030 zo groen mogelijk maken .

Een boomperk (ook wel boomspiegel) is een ideale plek om de stad groener te maken . Meer groen maakt de stad tijdens hete zomers wat koeler en planten  houden het regenwater ook beter vast. Ook bieden boomperken veel (bodem)dieren voedsel en een schuilplaats. En een boomperk vol bloemen en planten in de straat ziet er ook nog eens kleurig en sfeervol uit. Het Boomspiegelfeest draait niet alleen om de aanleg maar ook om het onderhouden van het boomtuintje. Zo blijven boomperken ook op lange termijn mooi groen. Samen met buurtgenoten zorgen voor het onderhoud is nog eens gezellig ook.

 

Adopteer een boomperk en win de planten

Je hebt vast een boomperk in je buurt: de kale ruimte rondom een boom. Vaak een plek met hondenpoep, gebruikt als fietsenrek of als handige plek voor het neerzetten van de vuilniszakken. Wat als dat nu eens gaat veranderen in een bloemenfestijn voor bijen en vlinders?

Adopteer nu een boomperk en maak kans op planten voor in je perkje. Onder de eerste tien nieuwe aanmeldingen  verloten wij namelijk een plantenpakket. Meld je snel aan op www.groenblauwenschede.nl/zogroen en klik op de button ‘anders vergroenen’. Hier vind je het aanmeldformulier.

Kijk ook eens op www.guerrillagardeners.nl/boomspiegelfeest/ met onder andere ook een test of de boomspiegel echt geschikt is en een handig stappenplan voor de aanleg. Met het Nationale Boomspiegelfeest werken Guerrilla Gardeners en Stichting Steenbreek samen om de boomspiegel op de kaart te zetten.

Verander een kale boomperk in een feestje voor de beestjes!